Name: The Swing
Artist: Martin Venema
Description: VR swing

Imagine 40 meters of rope from the ceiling and swinging through a giant medieval church. Just a silent moment of enjoyment and contemplation, or feel like a child again, and give it a go and reach for heaven! The moment you take a seat on the installation and put on the VR-glasses, you’re in the experience…. physical sensations included ; )

Take the first swing and check out their video below!

_____________________________________
Schommelen door een reusachtige middeleeuwse kerk. Net zo hoog proberen te komen dat je met je voeten het dak kan raken. Of zelfs verder, er doorheen. Voor buitenstaanders ongetwijfeld een lachwekkend gezicht, maar voor de schommelaar een belevenis die ie niet snel gaat vergeten.

Stel je een stoel voor met dikke touwen aan de zijkant die je kunt beet pakken, net als op een echte schommel. Met een virtual reality-bril (oculus rift) op en een koptelefoon waan je je op een schommel in die kerk. Na een paar keer heen-en-weer bewegen zwier je, net als vroeger heerlijk door een kerk. Volledig afgesloten van de buitenwereld. In de buik hetzelfde gevoel als in een achtbaan, inclusief de zweethanden na afloop.

Related Projects